Ravioli s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 30 g Bazalka
  • 80 g Paprika červená
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 60 ml Olej olivový
  • 750 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 103.9 mg
  • Draslík 471.6 mg
  • Vláknina 12598 mg
  • Vitamín A 12598 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi minutu česnek a papriku.

  • 2

    Vložíme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme při střední teplotě ještě 5 minut, až zezlátne.

  • 3

    Přimícháme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a zeleninový vývar. Směs zamícháme a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, kastrol přiklopíme pokličkou a omáčku asi 10 minut vaříme, až zelenina změkne. Přidáme bazalku, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu