Italské chlebové placky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 ml Voda pitná
  • 250 ml Sodovka
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 59.2 mg
  • Vláknina 135 mg
  • Vitamín A 135 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.

  • 2

    Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.

  • 3

    Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.

Komentáře k receptu