Bagety s otrubami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Droždí sušené
  • 3 g Sůl
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka chlebová
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Otruby pšeničné
  • 175 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 99.1 mg
  • Vláknina 53205 mg
  • Vitamín A 53205 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, rozpuštěné máslo, přidáme chlebovou i celozrnnou mouku, cukr, sůl a promícháme. Vsypeme sušené droždí a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme zakryté hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, vyválíme do tvaru bagety, vršek nařízneme do šachovnice a obalíme v pšeničných otrubách. Rozložíme na plech a necháme ještě 45 minut kynout. Pečeme minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.

Komentáře k receptu