Zvolna pečený rajčatový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2237 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 249 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 308.6 mg
 - Vláknina 3119.8 mg
 - Vitamín A 3119.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
Na pečicí plech vyskládáme rozpůlená rajčata řeznými stranami dolů. Na každé rajče položíme kolečko česneku. Pokapeme medem, octem a olejem. Ochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Pečeme cca 60min, dokud rajčata nezměknou.
 - 
                                4
Poté je vyjmeme, posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme olejem a octem a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.