Těstoviny s pestem z listové čekanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 75 g Mouka pohanková
  • 75 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Čekanka
  • 20 g Mouka mandlová
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.8 mg
  • Vláknina 10080 mg
  • Vitamín A 10080 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme všechny druhy mouky kromě mandlové, špetku soli, přidáme 125ml vody, 10ml oleje a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívat.

  • 2

    Mezitím připravíme pesto, do mixéru vložíme čekanku rozebranou na kousky, zbytek oleje, špetku soli a mandlovou mouku. Rozmixujeme na homogenní směs.

  • 3

    Poté těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 2mm, vykrojíme z něj formičkou kolečka. Uvaříme na skus, slijeme a ochutíme pestem. Rozdělíme na talíře, posypeme lehce orestovanými mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu