Zapečená čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Čekanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 218.3 mg
  • Draslík 323.2 mg
  • Vláknina 6200 mg
  • Vitamín A 6200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.

  • 2

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu