Hovězí roláda pečená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 160 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 43.4 mg
  • Vláknina 305 mg
  • Vitamín A 305 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.

  • 2

    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.

  • 3

    Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.

  • 4

    Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.

  • 5

    Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.

  • 6

    Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.

  • 7

    Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.

  • 8

    Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.

Komentáře k receptu