Vepřové na bosenský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 5 ks Rajčata
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 6866 mg
  • Vitamín A 6866 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6325.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.

  • 3

    Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.

Komentáře k receptu