Vepřové s mandeli a oříšky na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Bramborová kaše
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 96992 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 710.4 mg
  • Vláknina 13369.2 mg
  • Vitamín A 13369.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety opepříme, osolíme a uděláme v nich kapsu. Nasekané mandle opražíme nasucho na pánvi, jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme se strouhankou, prolisovaným česnekem, žloutkem, vychladlými mandlemi, mletým oříškem a solí.

  • 2

    Kapsy naplníme směsí a zašijeme je. Obalené v alobalu je pečeme v pekáči při 220 stupních C asi čtyřicet minut, v otevřeném alobalu je dopékáme patnáct minut.

  • 3

    Pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu