Vepřová krkovička protýkaná zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 304 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 87.4 mg
  • Vláknina 7089.8 mg
  • Vitamín A 7089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky.

  • 2

    Omyté maso osušíme a nařízneme do něj 4 zářezy. Naplníme je částí připravené zeleniny, maso obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Opečeme na 2 lžících oleje po všech stranách a podlijeme 250 ml vody.

  • 3

    K pečeni přidáme oloupaný, nasekaný česnek a provensálské koření. Pod pokličkou dusíme 60-90 minut, maso občas obrátíme. Měkkou pečeni vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml, přivedeme k varu, vsypeme jíšku a rozmícháme ji. Povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme.

  • 5

    Zbylou zeleninu podusíme asi 5 minut na lžíci oleje, osolíme a opepříme.

  • 6

    Pečeni nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu