Vepřová kýta pečená v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 120 g Dýně
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Brambory
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 1335.9 mg
  • Vláknina 9757.1 mg
  • Vitamín A 9757.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.

  • 2

    Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.

  • 3

    Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.

Komentáře k receptu