Vepřová pečeně s plněnými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová krkovička
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 626.7 mg
  • Vláknina 8967.3 mg
  • Vitamín A 8967.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 188.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.

  • 3

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.

  • 4

    Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.

  • 6

    Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.

Komentáře k receptu