Rybí filé se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 800 g Filé rybí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 84.4 mg
  • Vláknina 2796.4 mg
  • Vitamín A 2796.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vždy mezi dva plátky ryby vložíme plátek šunky a sýra, obalíme je postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalené ryfí filé v něm osmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu