Špagety ve smetanovo-brokolicové omáčce

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špagety, Makarony
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 400 g Brokolice
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 467.1 mg
  • Vláknina 9382.5 mg
  • Vitamín A 9382.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu. Na posledních 5 minut přidáme brokolici. Po slití brokolici ihned ochladíme ve studené vodě a nasekáme najemno.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na másle opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme uzené maso a opečeme. Přidáme nasekanou brokolici a smetanu a prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Těstoviny podáváme přelité brokolicovou omáčkou.

Komentáře k receptu