Rýžový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Hrášek
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 4 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1139 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 15921 mg
  • Vitamín A 15921 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme omytý, na kousky nakrájený bůček obalený v mouce.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, opranou a okapanou rýži a vše krátce opečeme. Zalijeme horkou osolenou vodou a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem vmícháme do rýže. Zvolna dovaříme.

Komentáře k receptu