Telecí roláda na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Telecí hruď
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Králičí maso
  • 150 g Vepřový bok
  • 5 g Jalovec
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 228.7 mg
  • Draslík 848.7 mg
  • Vláknina 2246.1 mg
  • Vitamín A 2246.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou.

  • 3

    Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme.

  • 4

    Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu