Vepřový jazyk na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 267.5 mg
 - Draslík 650 mg
 - Vláknina 973.8 mg
 - Vitamín A 973.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
 - 
                                2
Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.
 - 
                                3
Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.
 - 
                                4
V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.
 - 
                                5
Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.