Pivní guláš z klobás
Suroviny
- 200 g Pórek
 - 400 g Klobása debrecínská
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 60 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 141.9 mg
 - Vláknina 3319.5 mg
 - Vitamín A 3319.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a pórek nakrájíme na plátky, klobásy na tenčí kolečka.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s pórkem, přidáme klobásy a restujeme. Poté přisypeme koření, sůl, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve vodě a krátce povaříme.