Dušené vepřové kotlety na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 465 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 597.7 mg
 - Vláknina 1488 mg
 - Vitamín A 1488 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy.
 - 
                                2
Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme.