Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 59 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 412.8 mg
- Draslík 656.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. 
- 
                                2Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji. 
- 
                                3Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        