Pečená vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 54 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 223.3 mg
- Draslík 1159.4 mg
- Vláknina 1723.7 mg
- Vitamín A 1723.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do kůže kýty uděláme dlouhé zářezy, vzdálené od sebe asi 1 cm. Maso potřeme trochou oleje, dobře ji osolíme, opepříme a dáme pekáč. 
- 
                                2Maso obložíme kolečkami mrkve a cibule. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny, teploměr by měl ukazovat 90 C. Podle potřeby podléváme trochou vody. 
- 
                                3Z výpeku odstraníme mrkev a cibuli, kromě 1 lžíce sebereme všechen tuk. 
- 
                                4Výpek zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme vývarem a vaříme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu osolíme, opepříme 
- 
                                5a přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        