Vepřové s rýží a ve směsi koření
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 350 g Vepřová kýta
- 275 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Směs pěti vůní
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.16 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 79 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 247.1 mg
- Draslík 448 mg
- Vláknina 3495.5 mg
- Vitamín A 3495.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Studenou tekoucí vodou propláchneme rýži. Dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a přivedeme pod pokličkou k varu. Vaříme cca 9 minut. 
- 
                                2Vepřové maso pokrájíme na malé kousky - nudličky. Dáme je stranou, dokud nebudeme potřebovat. 
- 
                                3V misce rozšleháme vejce, směs pěti koření, solamyl a třtinový cukr. Vepřové nudličky obalíme ve směsi. 
- 
                                4Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej, přidáme nudličky a osmahneme, dokud nebudou křupavé. Poté je vyndáme a dáme stranou na později. 
- 
                                5Pokrájíme cibuli, přidáme ji do woku s česnekem, pokrájenou paprikou, hráškem a smažíme 5 minut. 
- 
                                6Vrátíme do woku vepřové nudličky s uvařenou rýží a smažíme dalších 5 minut. 
- 
                                7Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme zbývající dvě rozšlehaná vejce a osmahneme je. Vyklopíme a nakrájíme na tenké proužky. Vmícháme do hotové rýžové směsi a okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        