Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Anglická slanina
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 0.12 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Worcester
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 0.5 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 758.4 mg
  • Vláknina 3066 mg
  • Vitamín A 3066 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

  • 2

    K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu