Zapečené maso
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 61 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 2261.2 mg
- Vláknina 21259.5 mg
- Vitamín A 21259.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku. 
- 
                                2Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem. 
- 
                                3Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C. 
- 
                                4Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        