Mleté řízky v leču
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 400 g Lečo sterilované
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 75.1 mg
 - Draslík 272 mg
 - Vláknina 745 mg
 - Vitamín A 745 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.