Ravioli s vepřovým a krůtím masem
Suroviny
- 115 g Krůtí maso
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 45 g Sýr Parmezán
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 65 g Sýr Ricotta
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 ml Víno bílé
 - 20 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 hrst Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 889 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 339.9 mg
 - Draslík 376.5 mg
 - Vláknina 4242 mg
 - Vitamín A 4242 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
 - 
                                2
Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                3
K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.
 - 
                                4
Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
 - 
                                5
Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
 - 
                                6
Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
 - 
                                7
Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.
 - 
                                8
Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.
 - 
                                9
Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
 - 
                                10
Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.
 - 
                                11
Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.