Vepřové medailonky s medem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 766 mg
  • Vláknina 2768.8 mg
  • Vitamín A 2768.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou panenku lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a mírně na něm opečeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekané ořechy, med, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a podle chuti sůl, pepř a chilli koření. Směs dobře promícháme.

  • 3

    Do pánve vložíme opečené medailonky a vše ještě krátce prohřejeme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu