Moravská vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 3141 kcal
- Sacharidy 642 g
- Tuky 69 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 641 g
- Cholesterol 144.1 mg
- Draslík 8039.3 mg
- Vláknina 142052 mg
- Vitamín A 142052 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. 
- 
                                2Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu. 
- 
                                3Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        