Rukolový salát s vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 300 g Paprika žlutá
  • 500 g Vepřová panenka
  • 250 g Rukola
  • 150 g Cibule červená
  • 100 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 7.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1306 mg
  • Vláknina 9484.8 mg
  • Vitamín A 9484.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.5 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa.

  • 2

    Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje.

  • 4

    Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme.

  • 5

    Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou.

Komentáře k receptu