Dietní karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Vepřová plec
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Párky telecí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 136.2 mg
  • Draslík 209.4 mg
  • Vláknina 195.5 mg
  • Vitamín A 195.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Omyté maso a párek umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, okořeníme nasekanými bylinkami, přidáme vejce, trochu mouky a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které urovnáme do pekáče s trochou vody a pečeme. Během pečení karbanátky obracíme, podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu