Vepřová pečeně s citronem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 49 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 4902 mg
- Vitamín A 4902 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3795.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme. 
- 
                                22 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky. 
- 
                                3Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny. 
- 
                                4Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč. 
- 
                                5Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou. 
- 
                                6Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky. 
- 
                                7Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme. 
- 
                                8Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        