Sikulský guláš
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 5424 mg
- Vitamín A 5424 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme. 
- 
                                3Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké. 
- 
                                4Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        