Vepřové maso na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 392.6 mg
- Vláknina 1427.5 mg
- Vitamín A 1427.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji. 
- 
                                2Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut. 
- 
                                3Rýži uvaříme podle návodu. 
- 
                                4Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut. 
- 
                                5Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                            

