Houbová omáčka s anglickou slaninou
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
 - 75 g Anglická slanina
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Petržel - nať
 - 30 g Základní světlá omáčka
 - 200 ml Víno červené
 - 200 ml Zvěřinový vývar
 - 2 ml Likér bylinný - Strega
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 187.6 mg
 - Vláknina 1844.8 mg
 - Vitamín A 1844.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme.
 - 
                                2
Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením.
 - 
                                3
Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině.