Pórkový koláč
Suroviny
- 250 g Pórek
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Slanina vepřová
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 749 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 161.6 mg
 - Draslík 350.1 mg
 - Vláknina 6309.4 mg
 - Vitamín A 6309.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 92.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladké těsto zpracujeme z másla, oleje, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky mleté sladké papriky a na půl hodiny dáme do lednice.
 - 
                                2
Pórek, cibuli a slaninu na oleji osmahneme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na plát silný 3mm a dáme do vymazané formy. Přitiskneme k okraji do výše 3cm.
 - 
                                4
Promícháme smetanu, vejce a mouku, přidáme sůl, papriku a připravenou osmahnutou směs a smícháme.
 - 
                                5
Nalijeme náplň na těsto a koláč pečeme při 170 stupních 40 minut.