Těstoviny s pestem a slaninou
Suroviny
- 300 g Anglická slanina
 - 500 g Brambory
 - 80 g Cibule
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 250 g Těstoviny Farfalle
 - 90 g Pesto
 - 200 g Hrášek mražený
 - 350 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 1466 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 111.6 mg
 - Draslík 842.5 mg
 - Vláknina 10762.2 mg
 - Vitamín A 10762.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na střední kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené scedíme, necháme okapat a držíme na teple. V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, nakonec vsypeme hrášek a dovaříme. Poté scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na pánvi na sádle vysmažíme slaninu, vyjmeme škvarky a na tuku osmažíme cibuli dozlatova. Poté vrátíme škvarky, vmícháme pesto, smetanu, sůl, pepř, zamícháme a prohřejeme.
 - 
                                3
V míse promícháme těstoviny s hráškem, bramborami, pestovou směsí a podáváme s drobně nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.