Mexické fazole
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 30 g Čokoláda hořká
 - 50 g Cukr krupice
 - 500 g Fazole černé
 - 60 ml Melasa
 - 250 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 hrst Oregano sušené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 17.3 mg
 - Draslík 1219.8 mg
 - Vláknina 21631.6 mg
 - Vitamín A 21631.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě.
 - 
                                2
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny.
 - 
                                3
Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Fazole podáváme dozdobené lístky oregana.