Vepřové s mozečkem a se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Vepřový mozek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 8 plátek Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 5494.4 mg
  • Draslík 815.8 mg
  • Vláknina 2608.2 mg
  • Vitamín A 2608.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata na půl minuty ponoříme do vroucí vody, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cibuli krátce zpěníme na části oleje, pak přidáme papriku a rajčata a vše dusíme pod pokličkou pět minut.

  • 3

    Odblaněné mozečky nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Plátky masa naklepeme, okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce a smažíme na zbylém oleji z každé strany dvě minuty.

  • 4

    Mozečky spolu se zeleninou pět minut opékáme a přitom je stále mícháme. Poté přidáme sůl a okamžitě pokrm podáváme se smaženým masem.

Komentáře k receptu