Játra smažená po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 3 ks Pórek
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 225.8 mg
  • Draslík 719 mg
  • Vláknina 9978.8 mg
  • Vitamín A 9978.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou.

  • 2

    Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní".

  • 4

    Solíme až hotová játra na servírovacím talíři.

Komentáře k receptu