Zabijačková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 g Bobkový list
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 313.3 mg
  • Draslík 478.2 mg
  • Vláknina 3678.8 mg
  • Vitamín A 3678.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.

  • 2

    Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu