Vepřové závitky s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bránice
  • 600 g Játra vepřová
  • 400 g Cibule
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 40 g Brambory vařené
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 463.6 mg
  • Draslík 613.2 mg
  • Vláknina 4355 mg
  • Vitamín A 4355 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra nakrájíme na malé plátky a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Bránici rozložíme a rozřežeme na 4 plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a játra na něm osmahneme z obou stran, vyndáme z pánve, na tuk nasypeme kroužky cibule a orestujeme. Na plátky bránice rozdělíme játra, orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, okmínujeme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, závitky průběžně obracíme a poléváme vlastní šťávou.

  • 3

    Závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vlastí šťávou.

Komentáře k receptu