Vepřová pečeně s játrovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 60 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 350 g Játra vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 50 g Strouhanka
  • 900 g Vepřová plec
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Hořčice
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1213 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 323.6 mg
  • Draslík 707.8 mg
  • Vláknina 2151.7 mg
  • Vitamín A 2151.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.

  • 2

    Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.

  • 3

    Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu