Grilovaný játrový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Játra vepřová
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 489.9 mg
  • Draslík 371.5 mg
  • Vláknina 555 mg
  • Vitamín A 555 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky jater lehce naklepeme a osolíme. Obalujeme v mouce, vejci a ve strouhance.

  • 2

    Připravená játra grilujeme po každé straně asi 4 minuty.

  • 3

    Hotové řízky potřeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu