Vepřová žebírka na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 61.3 mg
  • Vláknina 122.3 mg
  • Vitamín A 122.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.

  • 2

    Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.

  • 4

    Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu