Žebírka vepřová na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová žebra
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.48 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 396.2 mg
  • Vláknina 1960.5 mg
  • Vitamín A 1960.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.

  • 2

    Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.

  • 4

    Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.

  • 5

    Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu