Kavarma po mlynářsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 210 g Cibule
  • 230 g Játra telecí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 260 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 g Vepřová plec
  • 30 g Chilli paprička
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koření Čubrica
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 459.9 mg
  • Draslík 518 mg
  • Vláknina 4152.6 mg
  • Vitamín A 4152.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso a játra nakrájíme na kostky, cibuli na plátky.

  • 2

    V pekáči rozpálíme tuk, vložíme maso, zprudka opečeme, přidáme cibuli a orestujeme. Maso osolíme, okořeníme, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampiony i s nálevem, nasekané chilli papričky a čubrici. Dusíme v troubě pod pokličkou za občasného míchání.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme připravenou směs, rozklepneme na ni celá vejce a dáme zapéci.

  • 4

    Hotový pokrm ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu