Roussillonská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Šunka dušená
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 767 mg
  • Draslík 646.8 mg
  • Vláknina 4594 mg
  • Vitamín A 4594 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata.

  • 2

    Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila.

  • 3

    Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem.

Komentáře k receptu