Makedonské čevapčiči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 288.8 mg
  • Draslík 249.8 mg
  • Vláknina 4489.8 mg
  • Vitamín A 4489.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso osolíme, umeleme a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Maso znovu umeleme a přidáme mouku a vejce. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji a vmícháme do masa. Opepříme, dobře propracujeme a necháme odležet 4-5 hodin.

  • 3

    Z masové směsi tvarujeme čevapčiči a pečeme je na roštu.

Komentáře k receptu