Polévka z telecí nebo skopové hlavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 42.6 mg
 - Draslík 250 mg
 - Vláknina 5891.7 mg
 - Vitamín A 5891.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka.
 - 
                                2
Uvařenou hlavu z vývaru vytáhneme, maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.
 - 
                                3
Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a nakonec přidáme citrónovou šťávu anebo měsíčka citrónu podáme zvlášť na talířku.
 - 
                                4