Vepřová kýta plněná vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 688.3 mg
 - Vláknina 1369.8 mg
 - Vitamín A 1369.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.
 - 
                                2
Otvor uzavřeme špejlí.
 - 
                                3
Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.
 - 
                                4
Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.
 - 
                                5
Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.
 - 
                                6
Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.